2010-12-13 15:53:01• hírek • Szatmar.ro

Birkózósikerek

Illusztráció
Illusztráció

Egy külföldi és egy hazai tornán vettek részt a Szatmárnémeti Sportklub/Madarászi Best birkózótehetségei és bizony szép számmal gyűjtögették az érmeket: csak aranyból hetet szereztek a fiatalok.

Az egyik delegáció Tudor Barbul és Szabó Ferenc vezetésével a kárpátaljai Beregszászon vett részt egy nemzetköz versenyen, amelyen 1997 és 2001 között született ukrán birkózók mellett romániaiak és magyarok is részt vettek. Ha már ott jártak, a szatmáriak nem térhettek haza üres kézzel: hét éremmel szereztek, lesz amit tehát a karácsonyfa alá tenni. A legfényesebben Oros Paul (24 kg), Bulgar Marius (26 kg), Saveanu Daniel (32) és Barbul Andrei (42 kg) fája csilloghat majd, mivel ők aranyérmet szereztek. De az egyaránt ezüstérmes Buzila Danielnek (32 kg) és Dumitras Raresnek (38 kg) sem kell szégyenkeznie és ugyanúgy szép dísz lesz majd Saveanu Paul (47) fája alatt is, köszönhetően az Ukrajnában megszerzett bronzérmének.

„Nagyszerűen küzdöttek a fiúk, igen ígéretes ez a generáció, nem szabad hagynunk elveszni őket. Az éremgyűjtemény még gyarapodhatott volna, ám több birkózónk sem rendelkezett útlevéllel, így ők nem utazhattak a versenyre" - értékelt Barbul.

Szintén jól teljesítettek a nagyváradi Iuliu Pantici emlékversenyen a szatmáriak: a kadett és annál fiatalabb korosztály számára megrendezett kupán Moroz Patrick (74 kg), Danda Catalin (30 kg) és Rostás Mihály (42 kg) egyaránt aranyat szerzett.

Ám ezzel még nem ért véget a szatmári éremhalmozás, mivel Érseki Szabolcs, Pék Sándor (47 kg), Tipus Cristian (60 kg), Pék Péter (35 kg) és Zaha Marian (28 kg) ezüstérmet, Timp Vasile (54 kg), Lapuste Ovidiu (60 kg), Ghiran Andrei (66 kg), Lobont Sabinel (35 kg), Vâlceanu Ovidiu (60 kg), Romaniuc Adrian (28 kg) és Bărbos Darius (30 kg) pedig bronzérmet szerzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: